Sailinox heeft een ruim assortiment in verschillende soorten en vormen Rvs ankers in meerdere maten. Voor veilig ankeren is een anker nodig dat geschikt is voor uw boot en de grond / bodem. Ook het vaargebied hangt af bij het maken van een keuze voor het juiste anker bijvoorbeeld. voor het varen op zee heeft u een zwaarder anker nodig dan op binnenwateren.

Ook het type en de grootte van uw boot/schip speelt een belangrijke rol bij de keuze voor een bepaald anker. 

Bekijk onze ankers

Anker types

Ankers kunnen op twee manieren vast komen te zitten: Dat is op puin of rots, of ze graven zich in op slib, modder en zand. Bepalend zijn dan ook de ondergrond en de vorm van het anker voor een goede grip in de grond.

Bruce anker

Bruce ankers ook wel M ankers genoemd. Deze hebben de vorm van een schop of een klauw met een vaste schacht. Ze zijn eenvoudig in het gebruik snel ingravend daarom ook veel gebruikt. Bruce ankers zijn ideaal voor centraal gemonteerde boegrollen, omdat ze zich perfect aanpassen aan de vorm van de boeg. 

Bekijk dit anker

Pool anker

Pool ankers zijn bijzonder geschikt voor zachte oppervlakken. Door het hoge gewicht in de ankerpunt graven deze goed in. Leverbaar in verschillende uitvoeringen t/m 60 kg (op aanvraag).

Bekijk dit anker

Ploegschaar anker

Ploegschaar ankers graven zich bijzonder goed in op zachte ondergronden. Veel gebruikt voor zeilboten. Meestal worden ploegschaar ankers gemonteerd over een boegrol.

Bekijk dit anker

Delta anker

Delta ankers hebben geen verbinding tussen de "ploeg" en de as. Zijn mooi afgewerkt en graaft zich snel in de bodem.

Bekijk dit anker

Paraplu anker

Paraplu ankers (ook wel genoemd vouwankers) met verdikte schacht en verbrede holle vloeien. Hierdoor kan het anker zich goed ingraven in de bodem. Handig inklapbaar voor kleine tot middelgrote boten zoals rubberboten. Het anker is eenvoudig op te bergen als de vier armen (holle vloeien) naar binnen zijn gevouwen. Dankzij het lage gewicht is het anker bovendien ideaal om in te zetten als een hek anker bij grotere schepen. Verkrijgbaar in 1,5 kg, 2,5 kg, 4 kg, 6 kg en 8 kg bij Sailinox.

Bekijk dit anker

Danforth anker

Danforth ankers, ook wel  Plaat ankers ankers genoemd is een lichtgewicht anker met grote trekkracht en zeer geschikt voor zachte grond van modder, zand en klei. Op grotere kielboten kan een Danforth-anker worden gedragen als reserveanker voor korte ankerperiodes in kalme omstandigheden.

Bekijk dit anker

Dreg anker

Dreg ankers zijn multifunctionele ankers die voor verschillende uiteenlopende doeleinden gebruikt kan worden bijvoorbeeld als hulpmiddel bij magneetvissen.

Bekijk dit anker

Spiralgrond anker

Spiraalgrond anker ook wel booranker genoemd. Kan worden gebruikt om te ankeren op weiden of taluds. Dit anker type lijkt op een kurkentrekker en wordt aan de bovenkant met een handvat in de grond geschroefd.

Bekijk dit anker

Hoogwaardig roestvrijstaal 

In ons assortiment vindt u ankers terug die geschikt zijn voor zout en zoetwater.  Onze ankers worden gemaakt van verschillende samenstellingen RVS.

Geschikt voor zoutwater

Bijna al onze ankers worden gemaakt van hoogwaardig roestvrijstaal AISI 316 A4, dit blijft in tegenstelling tot vuur verzinkt jaren goed en glanzend, ook op zoutwater.

Geschikt voor zoetwater

Ook verkopen wij ankers in AISI 304 A2 samenstelling, in tegenstelling tot AISI 316 zijn deze niet zoutwater bestendig, maar uitermate geschikt voor de binnenwateren

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en aanbiedingen